14 jun 2021

Sejlsportens kongeklasse besøger Kerteminde.

I ugen fra den 21. juni og frem til den 27. juni får Kerteminde besøg af sejlsportens kongeklasse: 12mR-bådene.

Kerteminde Sejlklub, som i samarbejde med 12mR-klassen i Danmark, har indbudt til stævnet, forventer ca. 4-5 både fra Tyskland og Danmark vil dyste på Kerteminde Bugt lørdag den 26. og søndag den 27 juni.

Båden Wings er allerede ankommet og Vim vil ankomme mandag den 14. eller tirsdag den 15. juni, så allerede nu er der en sjælden spændende mulighed for at besigtige de flotte både ved Ndr. Havnekaj i Kerteminde Havn. Wings og Vim vil også deltage i Kerteminde Sejlklubs aftensejlads den 15. juni og har indbudt en del lokale bekendte fra Kerteminde Sejlklub til at være med.

12mR-klassen har i de senere år oplevet en opblomstring, og der sejles stævner i både i Europa og USA. I Danmark er der i øjeblikket 5 12mR-både: Thea, Vanity V, Wings, Vim og Kiwi Magic, hvoraf de sidste tre er tilmeldt stævnet på nuværende tidspunkt. Også den tyske båd Jenetta er tilmeldt.

De fleste af 12mR-bådene er bygget før 2. verdenskrig, og var den bådtype, der blev anvendt i den prestigefyldte Americas cup, i de gode gamle dage, inden de eksotiske materialer og bådtyper tog over.

Det er fantastiske smukke klassiske både med en længde på ca. 22 meter, en mastehøjde på ca.  30 meter og med besætninger på 16 personer.

Stævnet i Kerteminde er en af optakterne til verdensmesterskabet i Helsinki i Finland for 12mR-klassen, der afvikles i august måned.