Tursejlere

Klubmedlemmers hjemmesider og turberetninger

ea-amanda-sejlads-ann

Farvands efterretninger

Diverse praktiske oplysninger om turbøjer, hindringer, grunde, broer og alt andet fra lokalområdet der kan være rart at vide .

Romsøstenen

De fleste ved at der ligger en stor sten N. for Romsø ud for Jægerhytten men hvor?
Her er positionen. N 55 31 176 Ø 10 47 000 (se mere)
romso-nw-sten

BOATFLEX

Bytte båd funktion. Se mere på ⇒ boatflex

Tursejlads

Pladsbredde

Heldigvis kender man sin egen plads og derfor har vi ikke selv problemer i Kerteminde Marina. Men gæstesejlere må forgæves cirkle rundt mellem broerne i håb om at finde en tom plads. Og derefter i håb om at pladsen har den fornødne bredde. Bredden er kendt af administrationen for den beregnes lejen efter, men meddeles ikke. I Lohals Havn er der en simpel løsning på hvordan den service ydes. Et antal brædder er savet i passendende længder og derefter er pladsen bredde malet på. Tilbage er blot at skrue bræddestumperne på boen.

Hvor svært kan det være !!!

plads-bredde-nemt

Keep Sailing

Tilmeld eventuelt din båd på Keep Sailing og del logbog samt ruter med andre fra Kerteminde Sejlklub ved klik på logo herunder.

keep-sailing

Lidt orientering om Keepsailing.

Det er et system som forudsætter tilmelding, dvs man opretter og beskriver sin båd i systemet og derefter har man en række muligheder som alle på en eller anden måde er knyttet til logbogs lignende funktioner der bruger registreringer fra en smartphones positioner.

Man installerer den tilhørende app på sin smartphone (oprindeligt windows, men senere kom også Andriod og IOS apple til. med den app kan man starte tracking (og bestemmer selv hvor ofte der skla logges en position, typisk måske hver hele eller halve time på en ferie tur, og hver minut på en aftenkapsejlads). Logninger gemmes på teefonen op uploades når der der forbindelse. Man kan altså ikke regne med helt præcist AIS lignende tracking, men er også i et helt andet prisleje og tilgængelighed. Der kan tages foto undervejs og de gemmes i turens logbog. alle logbøger er gemmt og du kan finde tilbage til dem.

Der er mange sociale funktioner. Du kan tilknytte båden til klubber og venner. Klubberne kan være din egen sejlklub, bådtypens specialklub, eller en lille kortklub, hornklub eller andet. Klubber oprettes med en administrator som vurderer tilmeldinger. Man styrer i sin egen profil om logninger skal være synlige (sejle i stealth-mode) for alle eller kun for udvalgte venner. Man kan søge efter venner (klubmedlemmer fx) i et område hvis man selv er synlig (radar funktion).

Denne sociale funktion bruges typisk på feriesejlads hvor man følges nogle både sådan cirka, dvs har samme område som distination, men ikke nødvendigt præcise dag-for-dag aftale om bestemte fortøjningssteder.

Der kan oprettes konkurrencer som typisk vil være længst distance på givet antal dage eller højeste fast i en periode. Konkurrence om længst distance i en periode. kan benyttes til kapsejlads som distance-på-tid, med den usikkerhed at distancen er GPS-distancen som registreret med den præcision der er valgt.

Kerteminde Sejlklub er oprettet som klub og hvis du tilmelder din båd til Keepsailng, opfordrs du til også at tilmelde den til klubben, så klubradar kan bruges.

Sluttelig henvises til systemets hjælpefunktion beskrevet i ikonet med et ?-tegn.

Turmål, destinationer

Storebælt

Nærmeste østlige turmål musholm-tur

musholm-tur

Shorthanded

Med Exabyte Sjælland Rund Short Handed

Download beretning for læsning eller udskrift ⇓ JME-exabyte-SRSH

Fotoalbum på Flickr:
Exabyte 2017 SRSH

Norden

Svenske Kryssarklub ⇒ SXK som har mange turberetninger og detail oplysninger om Sverige

Jim European costal guides se ⇒ www.jimbsail.info

I august september er der en lille lodtrækningskonkurrence hos ⇒ Sail Scotland om en sejltur i Scotland, hvis du vinder forventer vi en lille rapport om oplevelsen 😉

Som forberedelse kan man følge nogle af de mange TV-kanaler og film på ⇒ sailing-cruising-scotland-tv ,der er mange andre emner end tursejlads. Ankerpladser og henvisning ti Navionics kort plus meget mere finder du på ⇒ scottishanchorage.

Endelig er der også muligheden for at sejle i farvandene som gæste-gast på en af de mange der tilbyder skippered-charter. Se for eksempel Bessie Ellen ( https://bessie-ellen.com/ ) som en mulighed for tilgængelig oplevelse i alle aldre.

Worldwide

Se ⇒worldcruising og meld dig evt ind. Mange nyttige råd og forum, plus Rallies (ARC m.fl) som distance tursejlads med et konkurrence element.

Se ⇒ La Vagabond , en meget populær langturssejler side, muligvis på grund af ejerne, men også fordi den har en del enkle begynder anvisninger, mange youtube film, og en vejledningsbog til download med simple og elementære råd for den der tænker på at tage afsted.

Se ⇒ Wanderer, Beyond West Horizon klassikeren med Eric og Susan Hiscock jorden rundt

Gastebørs

Via Dansk Sejlunion facebook gruppe

Facebook har ændret politik (eller rettere GDPR og samfundskrav har tvunget dem til ) så grupper kan ikke vises på andre sider en facebook selv, der som bekendt ejer alt hvad brugerne skriver og gemmer på fakebook. Derfor skal du logge ind og selv finde gruppen.

[fts facebook id=291119404374443 type=group]

[fts_facebook id=304442753007448 type=group]