Om hjemmesiden

Kerteminde Sejlklubs første hjemmeside opstod for næsten 20 år siden, og har været gennem flere forandringer i den tid. Meget naturligt i betragtning af udviklingen generelt indenfor IT.

Tidligere sider kan stadig findes i mere eller mindre funktionsduelig form, men vær opmærksom på at de ikke vedligeholdes og der kan være fejlagtige eller ufuldstændige eller ikke tidssvarende oplysninger, ligesom link og referencer kan fejle.

1. Hjemmeside periode 1995-2006
  2. Hjemmeside periode 2007-2014
  3. Hjemmeside periode 2015-xxxx

I 2015 var tiden igen inde til at flytte hjemmesiden videre til næste version.

Det er lidt ligesom at skifte sejl under sejladsen, – det kan være nødvendigt af hensyn til det endelige resultat, men lidt bøvlet og omkostningsfuldt i øjeblikket.

De første www-løsninger i midten og slutningen af 90-erne bestod af faste dokumenter, der kunne linkes sammen. Senere, fra starten af 2000-tallet, opstod aktive sider med mere dynamisk indhold. Teknisk set begyndte der at komme standard værktøjer, der kunne administrere og opdatere indholdet uafhængigt ad rammen, men stadig med PC som brugerens adgang, og hjemmesider hvis indhold blev styret af en administrator eller web-redaktør.

I de senere år har det vundet indpas med smartphones, tablets, iPads og sociale systemer med aktive brugere samt netkøb med betalingssystemer.

Kerteminde Sejlklub har startet den tekniske omlægning af hjemmesiden, som følge af den udvikling. Det er den side du ser på lige nu.

Yderligere omlægning vil ske glidende og trinvis i løbet af det næste års tid.

Klubben har en primær hjemmesideadresse www.kerteminde-sejlklub.dk som i flere år har viderestillet til www.ks-f.dk (står for KS-Fyn). www.ks-f.dk siden bevares og stadig kan læses. I et vist omfang kan der også være udvalg, som i en periode vælger fortsat at opdatere på www.ks-f.dk. Forventes dog helt stabiliseret for opdateringer med udgangen af 2015.

Den gamle vil nu kunne findes som link fra den nye side, eller direkte på adressen www.ks-f.dk.

Klubben har 6-7 andre hjemmesider til sejlerskole, ungdomssejler, Fynrundt, Bigboat, SailExtreme osv. Alle i meget forskelligt design og lavet med forskellig teknik. De vil i samarbejde med udvalgene blive vurderet og omlagt enkeltvis, men nogle vil fortsat eksistere og henvises til fra www.kerteminde-sejlklub.dk. Til en begyndelse er sailextreme overført til ny hjemmeside og stævner fra 2015 og frem vil findes i nyt layout som en del af www.kerteminde-sejlklub.dk

Hensigten er naturligvis, at få alle klubbens hjemmesider ensartet og samlet, så klubben fremstår som én klub både udadtil og indadtil, og ikke som mange usammenhængende aktiviteter.

Den nye side er baseret på WordPress og et antal eksterne servicesystemer til betaling og tilmelding tilføjes gradvist.

Den nye hjemmeside vil i første omgang traditionelt bestå af faste sider med aktivitetsudvalg (Stævner, Pige, Ungdom, Klassebåd, DH, Sejlerskole og Tur) samt klubbens basis funktioner (Klubhus, Materiel og medlemskab) . Derudover vil nyhedsopdateringer få en mere fremtrædende og fælles plads, sådan som det kendes fra avisernes hjemmesider.

På nogle områder åbnes der for direkte kommentering og dialog, på andre områder inddrages opdateringer fra Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Flickr og den slags udbredte standardsystemer.

Når flere funktioner etableres (nyhedsbreve, medlemsregistrering, kontingent­betaling, tilmelding osv.), vil det blive beskrevet på hjemmesiden sammen med kontaktoplysninger.

Spørgsmål og kommentar sendes til Supportgruppen

Teknik

Siden er lavet med WordPress og theme Clevercourse fra themeforrest ( se demo), samt et varierende antal ekstra plugins, herunder også visning fra klubbens facebook grupper.

Betaling og tilmelding sker via www.nemtilmeld.dk (ks.nemtilmeld.dk)

Tjek din net-forbindelses hastighed

Hjemmesidens struktur

Hjemmesiden benytter primært sider og kategorier, dvs alle fasteoplysninger er indsat på siderne som kan findes via menu.

Hjemmesidens sider er opdelt i to grupper ret faste oplysninger som findes via menuen

Aktivitetsmenupunkter står i midten flankeret af medlemssektion til venstre og klubsektion til højre.

De faste sider suppleres af nyheder som følger menu-inddelingen. Nyhederne finder du i bunden eller højre-kant af hver side for den sides emne. De samlede nyheder står nederst på denne forside og i menupunktet Nyheder.

I kalenderen vil du kunne finde omtale af diverse begivenheder og evt overføre det til en privat outlook eller google kalender. Kalenderen finder du også i menu-punktet Nyheder

Siden vil løbende blive ændret med nye versioner uden yderlig varsel, så undlad venligst at lave dybe link til specifikke afsnit – de kan flytte sig eller udgå.

På de sider som endnu ikke er overført fra ældre hjemmesider, vil der være henvisning til det udfasede navn www.ks-f.dk . Brug kun den adresse via direkte link fra denne hjemmeside, da de gamle sider indholdsmæssigt vil stagnere på andre områder.

Se nærmere i menu OM-HJEMMESIDEN.

Hvis du støder på fejl og mangler, eller har ønsker til den kommende udvikling, er du velkommen til at kontakte IT-gruppen.

God fornøjelse.

logo 2