Nyheder

Se også Kerteminde Sejlklubs åbne Facebook gruppe → visning

Herunder nyhedsopslag på hjemmesiden, vist kronologisk for alle grupper.

 

Sejlsportsliga Kerteminde

Udgivet d.19 jun 2018

Sejlsprotsligaen_ks-reduc

Kerteminde stod for presset,

og KDY skriver ligahistorie – 11 sejre i 11 sejladser

KDY er nyt tophold i Sejlsportsligaen efter en sand magtdemonstration ved sæsonens andet 1. divisionsstævne. Andenplads til værterne fra Kerteminde – og Kaløvig på podiet for første gang.

Download pressemecdelelse ⇓ Kerteminde stod for presset

Kerteminde stod for presset

Arrangørklubben Kerteminde havde i en pressemeddelelse forud for stævnet talt om det særlige pres ved at skulle præstere på hjemmebane. Pres eller ej, så kunne Kerteminde Sejlklub trække sig sejrrigt ud af kampen om at være “bedst blandt de næstbedste” med Balder og Bror Tobiasen, Magnus Jung Johansen og Andreas Hinsch om bord i båden.

I 11. og sidste flight var Kerteminde, Hellerup og Kaløvig i direkte kamp om de sidste to podiepladser (efter suveræne KDY). Et opgør, som Kerteminde slap bedst fra med en 3’er – nok til en samlet andenplads – mens Kaløvig sluttede 5’er og Hellerup på 6. pladsen i sejladsen.

Kertemindes andenplads viser, at stabilitet kan føre langt. Blot én prik hentede værtsklubben hen over de 11 sejladser, hvilket til gengæld blev opvejet af en stribe 2. og 3. pladser og ingen placeringer ringere end 4. I den samlede ligatabel rykker Kerteminde frem på en femteplads.

KDY skriver ligahistorie.

Den erfarne KDY-skipper Henrik Jensen har deltaget i efterhånden en del ligastævner. Ofte med gode præstationer og podiepladser som resultat. Men aldrig med en førsteplads. Ikke før nu. I den forløbne weekend (16.-17. juni) i Kerteminde fik Henrik Jensen og hans besætning med Thomas Hartvig, Niels Gramkov og Jeppe Blak-Lundahl eftertrykkeligt team’ets lige-ved-og-næsten-indtryk elimineret med en historisk overbevisende indsats – 11 prikker i 11 sejladser. En præstation, der aldrig tidligere er set i ligaens fire et halvt-årige historie, hverken i 1. eller 2. division.

Hvordan kom præstationen i hus?

“Det er svært at sige, og det burde jo heller ikke kunne lade sig gøre med så mange andre gode hold. Vi har holdt kursen og hovedet koldt. Det sværeste er jo os selv, hvis man først bliver hylet ud af den. Men dér var vi gode til at holde fokus denne gang,” sagde Henrik Jensen.

“Det har været et fantastisk arrangement. Vi har oplevet det hele i weekenden og har sejlet i alt slags vejr, det har virkelig været en oplevelse,” sagde den stolte KDY-skipper videre.

KDY nyt tophold

Trods KDY’s markante status i Sejlsportsligaen siden begyndelsen i 2013 var det ikke desto mindre blot anden gang, KDY vandt et ligastævne – og Henrik Jensen og besætning kan tilmed prale af at være KDY’s første mandlige besætning øverst på ligapodiet. KDY’s hidtil eneste sejr var tilbage i 2015 og blev vundet af en kvindelig besætning med skipper Lotte Meldgaard.

Med sejren i Kerteminde rykker KDY samtidig op som nyt tophold i Sejlsportsligaen efter de to første stævner. Frederikshavn, de dobbelte mestre og vindere af sæsonens første stævne, sluttede for en sjælden gangs skyld uden for podiet – på en fjerdeplads – og må derfor sommeren over se sig henvist til en samlet andenplads i tabellen.

Horsens og Hellerup ligger side om side på tredjepladsen i den samlede stilling efter de første to stævner.

Kaløvigs første podieplads

Så lykkedes det endelig for Kaløvig Bådelaug at opnå en podieplads i Sejlsportsligaen. Klubben har været med i ligaen fra begyndelsen – stort set hver gang med Lars Vilhelmsen som skipper for skiftende besætninger – og talrige gange har team’et lige manglet de sidste marginaler i at kunne bestige skamlen.

Men nu lykkedes det! Efter en søndag, hvor Kaløvig præsterede gode sejladser samtidig med, at de nærmeste konkurrenter hver især fik tunge placeringer på scorekortet. En tredjeplads til Kaløvig – som dermed er den 13. klub, der opnår en podieplads i Sejlsportsligaen (1. division).

Ligaen vender tilbage til Kerteminde i den kommende weekend (23.-24. juni), hvor 2. divisionsklubberne skal på vandet.

1. division går på sommerferie nu. Næste stævne for den bedste række er i Skovshoved, 24.-26. august.

 

Sommerafslutning for pigesejlere den 25. juni 2018

Udgivet d.19 jun 2018

Næste mandag sejles sidste pigekapsejlads før sommerferien. Traditionen tro afkorter vi kapsejladsen. Derefter tænder vi op i grillen og spiser vores medbragte grillmad, hver båd sørger for sig selv. Pigesejlerudvalget v. Ulla sørger for dejlig dessert. Håber, at så mange som muligt har lyst til at deltage, så vi kan ønske hinanden en god sommerferie.

Endelig kom vi ud at hænge

Udgivet d.14 jun 2018

Astrea

Her dog Astrea FØR starten, hvor besætningen naturligvis sparede på kræfterne. Vi fik 2 sejladser i Herlig hængeluft, som blev vundet af Rio og Geppeline. Næste onsdag er sidste i Queen Mary cup, og så er der rødvin til de 3 bedste mandskaber.

Om godt en uge er der Fynsmesterskab på bugten, og jeg er ved at have alle brikker på plads. Dog mangler båden på fotoet en enkelt gast, til om søndagen. Hvem vil med på dette smukke skib søndag? Jeg fornemmer ikke der vil blive stillet urimelige krav til evnerne til at hænge ispind?

Noget helt andet. Vi er blevet spurgt, om vi Folkebåde vil hjælpe med til at gøre havnefesten en smule mere maritim. Det kan vi gøre ved at samles 3-4 Folkebåde 4/8 kl. 13.15, og så sejle et par omgange i inderhavnen, hvor der vil være mange mennesker at blære sig for. Hvis nogen har fjernstyret modelfolkebåd, er de også meget velkomne. Tilmelding hos undertegnede.

Hilsen Flemming Palm, ALPI

 

Sejlsportsliga Kerteminde

Udgivet d.11 jun 2018

Sejlsportsligaen kommer til Kerteminde Sejlklub 16.-17. og 23.-24 juni.

Kan følges fra Sydmolen (Kerteminde Sydstrand ved Sdr Havnemole), se googlemaps

presse-banner

Sejlsportsligaen er, hvad Superligaen er for fodbold. 36 sejlklubber er med, fordelt på 1. og 2. division. Klubholdene med 4 ”spillere” kæmper om at vinde det overalt skyggende internationale trofæ: SAILING Champions League , idet top 4 i den danske liga går videre til SAILING Champions League finalen, som afgøres ved flere stævner rundt om i Europa.

Der er 4 stævner hen over året, hvor Kerteminde er vært ved 2. stævne i år, hvor 1. division afvikles den 16.-17. juni og 2. division den 23.-24. juni og det hele afgøres til slut i september i Århus.

Der er tale om intens kapsejlads, 6 både af gangen på vandet, alle mod alle, 40-50 korte races af ca. 10-15 min. på en week-end !

Meget tilskuervenligt, ud for Sydstranden i Kerteminde, hvor sejladserne kan følges direkte fra Sydmolen eller på de opstillede skærme med tracking samme sted , hvor der også serveres kaffe og vand til tilskuerne.

I årenes løb har Kerteminde Sejlklub været godt med i Sejsportsligaen og har fra 2014 til 2017 opnået to 3. pladser og to 4. pladser i de samlede resultater, når alle 4 ligastævner blev gjort op ved efterårenes afsluttende stævner.

Konceptet samler sejlere fra hele Danmark på tværs af bådklasser og generationer i klubberne og nogle tidligere OL-sejlere satser også på dette koncept.

Sejlsportsligaen sejles i den moderne sportsbåd J70 og ligaen stiller 7 helt ens både til rådighed for de arrangerende klubber, så vilkårene er lige for alle i de intense dyster på vandet.

Mere info.

Ydelige link og henvisninger til Sejlsportligaen reportager under stævnet findes her

Download denne pressemelding til udskrift KS-sejlsportlige-presse-11-06-18

 

Yderlig information , kontakt:

Henrik Møhl
Kerteminde Sejlklub
Mobil 2684 7860

Nye Kerteminde Sømærker

Udgivet d.08 jun 2018

Opdatering af søkort 141 er meddelt i Efteretninger for Søfarende uge 22 2018 ( EfS-Uge-22-2018 ) , med to nye kardinalmærker på positionerne

 • 55.26.857N-010.39.463E : E-kardinal pæl
 • 55.26,765N-010.39.266E : W-kardinal pæl

Udvis opmærksomhed ved sejlads i området og til området.

Afmærkninger er mærkelig nok ikke belyst om natten.

På foto nedenfor ses begge afmærkninger set mod vest fra Langebro.
efs-kertm-maj2018-ow

PS

Se også nautisk meddelelser på kortet med skydeøvelser fredag 22. juni

Fayard Cup vinderne fundet

Udgivet d.17 maj 2018

IMG_1867 IMG_5364

 

Og de står lige her, på det første foto, med deres præmier i hænderne. Fayard sponsorerede 9 flasker vin, til de 3 første både. 8 sejladser kom cuppen til at bestå af. 11 både deltog på den afsluttende onsdag, og deltagelsen har generelt været høj. Vi er også blevet forkælet med fantastisk vejr, alle dage. Suveræn vinder: Rio, med Claus, Scott og Anders. nr. 2 og 3 blev ALPI og Kong Fus.

Flemming, ALPI

Facebook

Udgivet d.10 maj 2018

Der er flere Facebook grupper og sider med tilknytning til forskellige aktiviteter i klubben. Hidtil har der på hjemmesiden været vist orienterende uddrag fra opslag i disse grupper.

Dette er sat i bero og der vises indtil videre en fejltekst.

Indtil videre er indtil det afklares om den funktion kan fortsætte (fejlteksten erstattes af klip fra facebook gruppen) eller skal ophøre (fejlteksten erstattes af en simpel tekt der henviser til facebook generelt og den specifikke gruppe/side).

Årsagen er en teknisk ændring vedrørende adgangen som kræver noget tilpasning. En del af ændringen skyldes rettighedskrav afledt af den nye europæiske datasikkerhedslov GDPR som træder i kraft 2018 25. maj.

Samme lov er også årsagen til usikkerheden om integreret visning af facebook opslag for personer som ikke er facebook brugere, og dermed ikke har givet den personlige tilladelse til Facebooks udstrakte brug af personlige oplysninger til reklamer og andre formål som er Kerteminde Sejlklub og medlemmerne helt uvedkommende. Hvis man er Facebook bruger, har man givet tilladelse til denne opsamling af adfærdsdata og til at Facebook ejer disse data og må bruge dem til andre formål, typisk målrettede reklamer men også til filtrering af indhold der vises for en selv og for andre brugere- Da Sejlklubbens hjemmeside bruges anonymt af alle, er det uklart i hvilket omfang man uforvarende afgiver personlige oplysninger ved at bruge en hjemmeside som har en teknisk facebook konto til opslag.

Indtil det er afklaret hvor vi står i forhold til GDPR og den tekniske ændring og en juridisk accept formulering, så er facebook-stikket altså trukket, og den enkelte må bruge sin egen facebook konto for at se opslag.

Facebook.bruger vil iøvrigt også have opdaget, at der nu afkræves yderlig accept af flere nye Facebook rettigheder som der skal tages stilling til. Dette er også en af GDPR konsekvenserne, som selvfølgelig også gælder andre sociale medier som hjemmesiden ikke har implementeret integration til (Google, Twitter, Youtube, Skype, Snapchat osv osv)

Uden facebook konto kan de opslag altså ikke ses. Dette bør udvalg og enkelt personer være opmærksom på hvis der laves opslag af generel informationsværdi, og sørge for at der laves et informationsopslag på hjemmesiden hvis man vil være sikker på at oplysningen er tilgængelig for alle medllemmer og gæster. Hvis information er forbeholdt medlemmer kan Foreninglet medlemsportalen anvendes i særlige tilfælde (kontakt kassereren).

Hjemmesiden bruger enkelte andre delsystemer, som også benytter sig af coockies og adfærdsoplysninger. Men de er enten med anonym tilgang (ISSUU til klubblad, FLICKR til fotoalbum, SAILWAVE til resultatformidling) eller med aftalte godkendte betingelser for authentificeret tilgang – login (Foreninglet medlemsportal, Manage2Sail til stævnetilmelding).

Skriv til it-support [at] kerteminde-sejlklub.dk hvis der er spørgsmål.

 

Symaskine vejledning

Udgivet d.09 maj 2018
Kerteminde Sejlklubs industrisymaskine vejledning.
Alle bådejere vil indimellem opleve, at syninger på sejl, sprayhood kalecher,bompressinger, m.m. går op i syningerne når solen har svækket tråden..
Et problem, som hurtigt kan løses, fordi Kerteminde sejlklub i efteråret 2017 indkøbte en industrisymaskine som står i klubhuset til medlemmernes brug. Der ligger en vejledning ved maskinen, og den vejledning er nu også tilgængelig på hjemmesiden. Se menupunkt TURSEJLADS  >  BÅDEJER > TEKNIK eller direkte link
Rigtig god fornøjelse
Pernille

Tursejlads 12.-13. maj

Udgivet d.06 maj 2018

Husk at der er tursejlads i kommende weekend. Målet for sejladsen bliver lagt op her på hjemmesiden og på FB onsdag aften. Håber vejret holder :)

Turudvalget

11 Folkebåde på linjen

Udgivet d.03 maj 2018

IMG_9630

Dagens Citat: Søren Kæstel er jo mest med for hyggens skyld.

Udtalt af Ejer af Cirkeline, efter 2 andenpladser, uden købe-rorsmanden fra Hellerup. Desværre blev de pillet ud af vores skrappe dommere, for tyvstart i 2. sejlads. Førstepladserne tog Rio og Geppeline.

11 både kunne nyde godt af 6-8 m/s fra sydøst, hvilket især gav krappe bølger på styrbord halse. Banens længe var præcist beregnet af vores dommere: Finn Rasmussen og Eivin, således at vi kunne nyde solnedangen på vej i havn.

Menuen stod på lækker biksemad med bearnaise sovs. Jeg er nok ikke den eneste som fortrød 5. portion. Især da desserten så blev båret ind. Vi har det alt for godt:-)

Flemming, ALPI

 

 

Folkebådene delvis godt igang

Udgivet d.19 apr 2018

IMG_5135 IMG_5136

 

Perfekte rammer. Et mirakel, efter en uendelig vinter. T-shirt-vejr og en smuk solnedgang. 7 både på linjen. Ja, linjen var der, men ingen dommerbåd! Dommerne mistede modet, efter bøvl med gearet, og fundet af en foruroligende mængde vand i båden. Så efter at have lagt en startlinje ud, listede de, øsende, i havn. Hermed stod Alpis højtråbende gast, Thomas Bastrup for, sin første nogensinde, startprocedure. Jeg havde, korrekt, luret at det ville blive svært for de ivrige folkebådsskippere, at holde sig under linjen, i mangel af dommere, så inden starten annoncerede jeg, at resultaterne ikke ville komme til at tælle i regnskabet. Ved efterfælgende middag kunne de mange tilmeldte glæde sig over en stor udsøgt hakkebøf. Tumbs up for den.

Flemming, ALPI

J70 Vind Vand Sejl

Udgivet d.19 apr 2018

Husk J70 introduktion på fredag (20. april kl 15-18).
Denne gang er det med sejl og vand.

Det er nu tiden at vi skal ud at sejle, og det er muligt, også for dig at afprøve båden på vandet.

Fredag den 20. april, fra klokken 15.00 til 18.00.

Du møder bare op med dit sejlertøj, hvordan og hvorledes du kommer på vandet forklares på dagen.

Klokken 18.00 er der introduktion til KS-Performance. Der er nu udarbejdet retningslinjer for brugen af båden.

Hvordan, hvornår og hvad det koster.

Klubben er vært for en grill pølse og en håndbajer.

 

Venlig hilsen
Jørgen Mohr Ernst.

54sm-icon-sl1

Nye ungdomssejlere

Udgivet d.10 apr 2018

Nye sejlere

Oplevelser på havet… BLIV SEJLER I 2018
 • Intro-aften torsdag den 19. april kl. 18.30 i Søsportscenteret, Marinavejen 6 i Kerteminde
 • Intro-eftermiddag i Munkebo Svømmehal søndag den 22. april kl. 15.30
 • Teoriaften i Søsportscenteret holder vi mandag den 23. april kl. 18.30
 • 1. træningsaften for nye sejlere torsdag den 26. april kl. 17.30

krabbeklub-2018-flyer

Worlds2018 hjælpere

Udgivet d.25 mar 2018

Vi har fået følgende fra Wolds 2018 (eller Aarhus2018 som det samlede lokale event navn). Hvis du er interesseret skal du sende mig en mail på formand@kerteminde-sejlklub.dk , helst lidt hurtig og inden fredag den 30. marts.

Vi er foreløbig 5 medlemmer af Kerteminde Sejlklub der har meldt sig som hjælpere.

Vh.

Jørgen Larsen

PS

Klik ind på stævnesiden i logo nedenfor, eller hent en beskrivelse hvis du vil vide lidt generelt om ⇓ worlds2018-stævnet = aarhus2018 = ISAF Sailing World Championship 2018

Til Formand Kerteminde Sejlklub

I har sikkert hørt det – et af sejlsportens allerstørste events, Wolds 2018, afholdes i Aarhus i perioden 30 juli til 12. august.

w-icon-worlds2018

Vi taler om 12 verdensmesterskaber på én gang, op mod 1500 deltagere, 100 nationer og 1000+ frivillige – Det bliver stort!

Vi er i gang med de sidste forberedelser til Words 2018. Vi har pt. 7 baneteams til  at afvikle sejladser på 9 baner, men vi har vurderet at der er behov for et baneteam mere.

Derfor henvender vi os til jer for at høre om I som klub kunne tænke jer at være med til at lave dette baneteam, evt. sammen med andre klubber – eller om I vil dele denne information blandt jeres medlemmer, måske der er nogen i blandt der kunne være interesseret.

 • Baneteamet skal primært håndtere den op-ned bane som finn-jollerne skal sejle på.
 • Baneteamet skal være til rådighed i periode 31. juli – 9. august.
 • Der afvikles 2 sejladser pr. sejladsdag – over ca. 6 sejladsdage.
 • Vi har allerede baneledere på plads – Jan Madsen (KDY, Nivå) samt Kim Pedersen (Dragør).
 • Vi tilbyder gratis uddannelse før event.
 • Vi tilbyder kost og logi under event.
 • Vi leverer øvrigt banegrej.

Håber I vil se positivt på vores henvendelse. Det vil helt sikkert blive en stor oplevelse!

Vi vil den kommende uge tage kontakt til jer for at høre om I er interesseret.

 

Med venlig hilsen

Per Hjerrild, Wolds 2018
Jan Madsen, Baneleder Finn banen
Mikael Jeremiassen, Dansk Sejlunion

 

J/70 båddåb

Udgivet d.21 mar 2018

Lørdag eftermiddag kl 14 afsløres navnet på den nyanskaffede J-70 og arbejdsgruppen (J70 aktivitetsudvalget) præsenterer deres oplæg til anvendelsen af båden.

54sm-icon-sl1

Vinteren er ved at slippe sit tag i Danmark, og inden længe kan vi forhåbentlig mærke en spirende forårsfornemmelse.

I Kerteminde Sejlklub er vi i gang med forberedelsen til sommerens aktiviteter, og i den forbindelse også aktiviteten omkring klubbens nyindkøbte J-70 båd og Sejlsportsligaen.

Henrik Boye, Sten Frederiksen og Egon Høeg har sammensat et oplæg til, hvordan båden bedst mulig giver flest mulige medlemmer og flest mulige timer på vandet.

Ung som ældre skal alle have mulighed for at være en del af dette projekt. Derfor inviterer Kerteminde Sejlklub til præsentation og dåb af båden.

Efterfølgende en kort indføring i alle de muligheder du har som deltager i dette projekt (nyt for nogen, men måske er det for dig blot en opfølgning på de prøvesejladser der var i 2015), og selvfølgelig ikke mindst: Hvordan kommer vi på vandet ?

Klubben er vært for en øl/vand og en pølse fra grillen.

 

Lørdag den 24. marts klokken 14.00 ved Søsportscenteret.

 

Med Sejler hilsener

Jørgen Larsen

1 2 3 11